Sierra Morena Seco Dorado, Sherry

 
Vind je het leuk, deel het dan met je vrienden... Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditDigg thisShare on StumbleUponBuffer this pageShare on LinkedIn

Vandaag een sherry die ter beschikking is gesteld door spaansewinkel.nl, een website die delicatessen importeert uit Andalucia (Spanje).

Info over de wijn:

Biologische Amontillado achtige wijn uit de regio van Cordoba. 7 jaar gerijpt in houten vaten. Proef deze biologische wijn en geheid dat U onze mening begrijpt dat dit de beste “sherry” achtige wijn is , afkomstig van buiten de Sherry regio.

Bij het maken van wijn worden de jonge wijnen niet aan lucht blootgesteld door ze in goed afgesloten vaten te laten gisten. Daarentegen worden bij het maken van sherry licht poreuze vaten gebruikt, waarbij ruimte voor lucht (“twee vuisten hoog”) wordt gehouden. Daardoor heeft de flor toegang tot de gisting. De flor ziet er uit als een dikke laag wit schuim. (Wikipedia)

Dit keer de Sierra Morena zonder jaar, Seco. Dorado (Bodegas Gomez Nevado) Spanje. biologisch verbouwd. Te koop voor 10,27 euro bij spaansewinkel.nl.

Kleur: mooie lichtgouden kleur, in de rand een tikje dunnig 2,6 punten
Neus: lekkere flor-neus, ook een tikje zoetige honing, diep en redelijk vol. Komt goed los – lekker diep 3,5 punten
Smaak: Goede vol smaak met bloemetjes met amandel, mooie brede en volle afdronk 6,8 punten
Conclusie: Zeer mooie Sherry, lekkere complexe wijn met bloemetjes en mooie flor. Heerlijke zuren en mooi vol, mooie brede afdronk 2,2 punten

XX sterren. Drinken: nu. Totaal 15,1 punten

Martin

Vind je het leuk, deel het dan met je vrienden... Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditDigg thisShare on StumbleUponBuffer this pageShare on LinkedIn

Comments are closed.